Det finns olika typer och material av mobilskydd

Vissa mobilskydd är mer praktiska, medan andra är mer visuellt tilltalande. Vissa erbjuder skydd, medan andra är mer som en andra ”hud” än ett skydd som hjälper vid fall.

Det finns en mängd olika alternativ, men här är några av de vanligaste typerna för att komma igång och välja en som passar dig.

Slim och gel skal

slimmskal
tunna skal finns i snygga design och ger dig lite extra grepp runt om din mobiltelefon, ofta genom ett flexibelt gummi liknande silikonmaterial.

Dessa är några av de billigaste telefonskal du kan hitta med mönster och motiv. Oftast vill man ha tunna skal för lyxigare känsla, men för att få bättre skydd köper man TPU skal som är något tjockare och även dom kan man få med snygga motiv. Här hittar du många typer av Galaxy S7 mobilskal

Bumper skal

bumper skydd
Till skillnad från tunna telefonskal täcker dessa skydd vanligtvis bara sidorna på din telefon och är ofta gjorda av ett hårdare, stötsäker material som skyddar din telefon mot smuts, repor och kant stötningar.

bumper skydd finns oftast inte med motiv men kommer men dom finns i olika färger, skydden täcker bara kanterna av en telefon, vissa kan komma med en extra bit för att skydda baksidan mot repor också.

Mobilväska eller fodral

iPhone fodral
Fodral har ett lock som viks över telefonens framsida för att skydda skärmen mot damm och repor, många fodral finns med motiv som ger din mobil en annan intryck.

Vissa har till och med plånboks liknande funktioner, till exempel fickor för kontanter eller kreditkort, och vissa kan vikas horisontell för att kunna titta på film lättare med telefonen.

Du hittar vanligtvis dessa i PU material som är ett billigare alternativ till äkta läder. Fodral är oftast dyrare än mobilskal för att dom är mer praktiska till vardagen.