Hårda skal

Det finns tre olika typer av plast som kan användas för att göra hårda mobilskal. Den starkaste av dom alla är polykarbonat, ett mycket starkt material som också används för att göra saker som glasögon, skottsäkra fönster och cd-skivor.

Polyuretan är mest känd för användning i skum men används även i saker som möbler och skor och är inte lika stark som polykarbonat, men erbjuder fortfarande din mobiltelefon ett bra skydd om du tappar det. Det kan vara antingen hårt eller mjukt beroende på dess formulering.

Polypropylen är en allround plast som används för att göra saker som plastkoppar med lock, förvaringslådor och plastfodral. Det är en bra plast för att arbeta med eftersom det är enkelt att forma och bilda olika design.
Hårda plast skal är prisvärda och attraktiva. Det är väldigt lätt att skriva ut mönster på dem, eller lägga till prydnader som rhinestones och pärlor om man vill och är kreativ, oftast mobilskal med motiv eller utsmyckning är gjorda av hårdplast.

Vissa hårda plast skal är konstruerade för att vara vattentäta och dammtäta. Om du spenderar mycket tid i närheten av vattnet, eller tar frekventa resor till platser som är dammiga och smutsiga, kan ett av dessa hårda plast skal vara en bra alternativ för dig.

Hårda plast skal är mest sannolikt att dom går sönder om du tappar din mobiltelefon. Men det behöver inte betyda att de inte erbjuder en hög skyddsnivå för din telefon. De kan också vara svåra att greppa om de inte har någon typ av greppförstärkare på sidorna. Dom brukar även vara lite jobbigare att få på och av mobiltelefonen än dom mjukare skalen.