Hur du anpassar din iPhone

Hur du anpassar din iPhone
Miljoner människor äger en iPhone, men allas enhet behöver inte se och låta densamma. Om du vill anpassa din iPhone så att den sticker ut i mängden, följ dessa enkla steg:
Välj ett snyggt fodral

Det enklaste sättet att anpassa telefonen är med ett dekorativt mobilskal eller fodral som har en rolig design. Det finns tusentals olika mobilskydd tillgängliga för varje smartphone-modell, så det kan vara svårt att välja den du vill ha på telefonen. De flesta mobilskydd är billiga, så du kanske vill köpa fler än en så att du kan byta då du känner för det och skapa olika utseende med telefonen. En dag kanske du vill använda ett glittrig mobilskal som helt är täckt av strass, medan nästa dag kanske du vill använda ett fodral som har en vacker blommedesign på den. Om du verkligen vill personifiera din telefon, välj ett skydd som säger något om vem du är. Basketälskare borde använda ett fodral med en basketdesign på baksidan av den, medan människor som älskar jakt och fiske kanske vill ha en mobilfodral med en camoflage-design.

Förutom att den hjälper dig att anpassa din telefon, skyddas din mobiltelefon också från skador, därför är det viktigt att du köper tillbehöret så snart som möjligt.

Använda mobiltelefon accessoar

Det finns andra tillbehör förutom ett mobilskydd som kan hjälpa dig att anpassa utseendet på din telefon. En av dessa tillbehör är en mobiltelefon accessoar, som kan vara en liten charmig ankare, hjärtan, fjärilar, noter och djur. Många av mobiltelefonens smycken är ljust färgade och belagda i rhinestones eller stora juveler. Om du använder dig av dessa accessoarer kommer du att lägga till en liten bling så att du kan få din telefon att bli mer glittrande och glamorös.
En mobiltelefon accessoar kommer definitivt att göra din telefon att sticka ut från resten. Många av dessa prydnader kan också användas på andra enheter, så om du köper en prydnad kan du kanske använda den på din nya smartphone, surfplatta och till och med din iPod.

Ändra din bakgrundsbild

Anpassa utseendet på din iPhone genom att ändra bakgrunden till en av dina favoritbilder. För att göra detta trycker du på ikonen Inställningar, sedan Bakgrund och sedan Välj en ny bakgrundsbild. Du får möjlighet att antingen välja en av de grundläggande Apple-bakgrund eller bläddra i ditt fotobibliotek för att hitta en bild. När du har hittat den bild som du vill använda som bakgrundsbild kan du justera storleken och skalan så att den passar perfekt på skärmen. Slutligen får du möjlighet att ställa in det som bakgrundsbild för din startsida, låsskärm eller båda. Hemskärmsbilden är vad som visas bakom alla dina appar, medan låsskärmen är bilden du ser när telefonen är låst. Om du bara vill att den valda bilden ska visas på en av dessa skärmar, kan du följa samma process för att välja en annan bild för den andra skärmen. Enkelt!

Ordna dina appar

Nu när du har ändrat bakgrunden på din iPhone är det dags att anpassa din enhet ännu mer genom att ordna apparna så att det blir enklare att hitta. Om du vill flytta program runt håller du fingret ovanpå en app ikon och väntar på att alla dina appar börjar vinkla runt, vilket indikerar att du har aktiverat redigeringsläge. Så länge ikonerna vinklar kan du dra appar till olika platser på startskärmen. Flytta alla appar som du använder mest till den första skärmen så att du inte behöver svepa igenom för att hitta dina favoritappar.

Du kan även skapa mappar som innehåller grupper av appar. För att göra detta, gå in i redigeringsläget och dra ett av de appar som du vill flytta till en mapp ovanpå en annan app som du vill ha i mappen. Släpp appen och du bör se en liten mapp som innehåller båda apparna inuti. Du kan ge den här mappen ett namn som ”Social Media” eller ”Business” för att organisera layouten på din startsida ytterligare. Om du vill lägga till fler appar i en befintlig mapp, dra och släpp dem helt enkelt i mappen.

När du har slutfört arrangemanget för dina appar, tryck på hemknappen för att komma ur redigeringsläget och börja använda enheten.

Ringsignaler

Nu när din telefon ser annorlunda ut än alla andra, varför inte låta den ringa annorlunda också? Du kan använda unika ringsignaler så att din telefon sticker ut ännu mer. För att göra det, tryck på Inställningar, sedan Ljud och rulla sedan ner till avsnittet Ljud och vibrationsmönster. Här har du möjlighet att antingen välja en av de vanliga Apple ringsignalerna eller besöka iTunes Store för att köpa en unik ringsignal. Om du ändrar din ringsignal på den här skärmen gäller ändringen för varje kontakt i telefonen. Men om du vill tilldela unika ringsignaler till vissa kontakter i telefonen trycker du på telefonikonen och hittar sedan kontakten vars ringsignal du vill ändra. Tryck på Redigera och sedan får du möjlighet att välja en ny textton och ringsignal för den här specifika kontakten.