Hur funkar ett mobilskal egentligen?

Varje gång du köper en ny mobiltelefon har du förmodligen blivit pressad av säljaren att även köpa ett mobilfodral eller skal för mobilen. Det är inte bara för att du ska spendera mer pengar i butiken, det är för att du ska ta hand om din telefon. Mobiltelefonskal är det enda som skyddar telefonen om du t.ex tappar den mot en hård yta. Men hur fungerar de?

Hur Mobiltelefonfodral skyddar din telefon när du tappar den

Om du någonsin har cyklat eller åkt motorcykel har du förmodligen använt en hjälm för att skydda ditt huvud ifall du ramlar av cykeln och kraschar in i trottoaren. En mobiltelefon skal fungerar väldigt lik en cykel eller motorcykel hjälm. Hjälmar är utformade för att absorbera en del av stöten och begränsa skadorna på ditt huvud, medan mobilfodraler kommer att göra detsamma för att skydda din telefon när den kraschar på en hård yta. Om din mobiltelefon inte har något skydd, kommer energin från fallets inverkan att spridas över hela enheten. I de flesta fall kan effekten producera så mycket energi att din glasskärm kommer att krossas och plasten på baksidan av din telefon kan också spricka.

Det är viktigt att notera att hjälmar inte alltid skyddar cyklister och motorcyklister under kollisioner, och mobilskal skyddar inte alltid telefoner under ett fall. Ibland är effekten av kraften för stark och skyddet kan inte absorbera tillräckligt mycket för att skydda din telefon mot skador.

Hur Mobilfodral kan förhindrar att du tappar mobilen

Förutom att kunna skydda din telefon om du tappar det, kan mobilfodral också hjälpa dig att undvika att du tappar den i första hand. De flesta smartphones har smidiga, runda ytor som är svåra att greppa, vilket innebär att de lätt kan glida ur din hand och falla på en hård yta. Men mobilfodral eller mobilskal är vanligtvis inte konstruerade med släta ytor. Detta gör att du kan hålla ett bra grepp på din telefon så att du inte kommer att tappa den så ofta.