iPhone XS, XS Max och XR Nya funktioner, specifikationer och mer

Apple har just meddelat ett nytt urval av iPhones, tre för att vara exakta som kommer att fortsätta driva Apples smartphone ambitioner för nästa år. Här skriver vi om några av de nya funktionerna och vad vi kan förvänta oss med de senaste iPhone utgåvorna.

iPhone XS

Det första du kommer att märka när du beundrar det nya urvalet av iPhones är förlusten av hemknappen. Precis som iPhone X från 2017, har fronten på alla tre telefonerna nu en bildskärm som når kanterna på enheten och med detta ersätts hemknappen med enkla svepande på skärmen. Detta resulterar också borttagning av Touch ID, Apples fingeravtrycksinställning är ersatt med Face ID under hela den nya 2018-serien av iPhones. Titta bara på din iPhone och telefonen låser upp sig och är redo för användning.

IPhone XS är den direkta efterträdaren till iPhone X, som släpptes förra året med samma 5,8 ”-storleksdisplay, men själva skärmen har ännu bättre stöd för hög dynamiskt intervall och innehåll, inklusive premium Dolby Vision, så ditt videoinnehåll i synnerhet kommer säkert att imponera med ett fantastiskt utbud av färger och kontrast mellan fasta svarta och ljusa vita. Ljudet har också sett ett tryck framåt, med ett större stereoljud – så din musik och filmer, även när du använder de inbyggda högtalarna, har större inverkan och ökad stereoseparation.

Som du förväntar dig ser processorn i iPhone XS också en ökning i hastighet. Känd som A12 Bionic-processorn är detta nya chip CPU upp till 15% snabbare och upp till 50% lägre effekt jämfört med förra årets iPhone X med en 50% snabbare GPU för ökad grafisk prestanda. Apple har också utformat en ”Neural Engine”, som skapas för maskininlärningskapacitet för att göra prediktioner och lära av erfarenheter. Hur det kommer att användas inom appar kan vara ganska spännande och Apple öppnar tekniken för de som vill använda apputvecklare. Allting syftar till att skapa intelligenta alternativ för att göra livet lite enklare, till exempel att titta på bilder och matcha alla bilder av hundar, med hjälp av telefonens kraft istället för att förlita sig helt på onlinetjänster.

Konfigurationen med dubbla kameror ger en återgång och även om specifikationerna inte är alltför annorlunda med iPhone X, är processkraften den verkliga hemliga såsen för all fotograferingstroll. Smart HDR ökar HDR-funktionerna från tidigare iPhones – vilket ger ännu bättre kontrast mellan extremt mörka och mycket ljusa delar av ett foto. Ofta kan dessa två motsatta områden orsaka stora problem för dina bilder – utblåser funktioner så att de är nästan oigenkännliga, men det minskar kraftigt med det nya iPhone-sortimentet.

Viktiga specifikationer

Display: 5,8 "Super Retina HD Display - 2436 × 1125 pixel upplösning vid 458 ppi
Bakre kamera: Dual 12MP vidvinkel och telefoto
Frontkamera: 7MP TrueDepth med Face ID
A12 Bionic Chip med Neural Engine
IP68 2m vattenbeständighet i upp till 30 minuter
Trådlös laddning stöds
Alternativ för intern lagring: 64 GB, 256 GB, 512 GB
Färger: Mellanslag grå, silver och guld
Prissättning: Mellan 10.000:- till 15.000:- Svenska kronor beroende på intern lagring
Utgivningsdatum: 21 september 2018