Kontantkort för mobilen

Kontantkort mobil

Kontantkort för mobiltelefoner är ett utmärkt sätt att hålla koll på dina mobilkostnader. Det är ett särskilt lämpligt sätt att ringa och vara nåbara för dem som kanske inte har fast anställning och ungdomar som inte har råd med några större fasta utgifter. Med en kontantkort mobil har du lättare koll på din mobilräkning eftersom det lätt går att kontrollera saldot närsomhelst och du kan anpassa ditt ringade därefter.

Hur fungerar kontantkort för mobiler?

Att ha en mobiltelefon med kontantkort (eller refill) innebär att du betalar kostnaden för mobilsamtalen och sms i förskott. Priserna för samtalen och sms:en är vanligtvis högre än för fasta mobilabonnemang men du vet alltså hur mycket du har att ringa för. Kostnaden betalas per minut. Priserna varierar mellan teleoperatörerna som har många olika lösningar och typer av kontantkort.

Själva kontantkorten får du ofta gratis av många mobiloperatörer och betalar endast för samtalen. En del kontantkortabonnemang inkluderar en enkel kontantkortsmobil. Alternativt behåller du din gamla mobil.

Mycket av praktikaliteten med kontantkort mobiler är att när man har ringt för den inhandlade summan kan man ladda kontantkortet igen på flera sätt. Det går att ladda kontantmobilen via:

  • Internetbank
  • telefonbank
  • bankkomater

Mobiler med kontantkort

Utbudet är stort. Du kan köpa mobiler som fungerar med kontantkort från nästan alla tillverkare. Priserna sträcker sig också inom ett stort intervall från de billigaste ca 300 Sek tex Huawei U 3100 (comviq) eller Sony Ericsson J 108 Cedar (Telenor) till dyra mobiltelefoner för 4-5000 som tex HTC desire HD (Halebop) eller Samsung Galaxy S I9000 8 GB (T-mobile). Utbudet är som sagt stort och det lönar sig att jämföra. Ta en titt tex hos:

Gratis kontantkort

Idag får du oftast själva kontantkorten gratis från de största teleoperatörerna. Dvs det finns inga startavgifter eller administrativa kostnader. Du kommer igång snabbt och enkelt och betalar endast för det du använder dvs samtal, sms och om du surfar med mobilen. Hos en del operatörer får du även bättre priser ju mer du använder mobilen! Om du söker via någon sökmotor kan du lätt hitta någon hemsida där du får kontantkort gratis.

Populära operatörer med kontantkortsmobiler

Det finns mängder av teleoperatörer och mobilföretag som erbjuder olika kontantkorts lösningar och abonnemang. Nedan listar vi några av de mest populära mobilabonnemangen: