Mobilskal i silikon eller plast?

Det finns tusentals olika mobilskal på marknaden, så det kan vara svårt att begränsa dina alternativ. De flesta gör det här beslutet baserat på skyddets färg och utformning, men du bör också ta hänsyn av materialet som skyddet är tillverkad av. Två material som vanligtvis används för att tillverka mobilskal är silikon och plast. Silikon är ett mjukt material som huvudsakligen är tillverkat av kisel, vilket naturligt finns i sand. Det finns flera typer av plast som används för att skapa skal, t.ex. polykarbonat, polypropen och polyuretan. De två första är hårdplast, medan den sista kan vara antingen hård eller mjuk. Vilket av dessa material passar bäst för dig? Ta en titt på för och nackdelar innan du fattar ett beslut.

Silikon är mindre skrymmande

Vissa människor tycker att hårda plastskal är skrymmande och oattraktiva, så de vänder sig till silikon för ett snyggare, lättviktigt skal. Om du vill ha en mobiltelefon som du enkelt kan ha i din ficka eller klämma ner i en liten handväska, kan silikon vara det bästa valet.

Silikon skal blir smutsigare

Hårda och mjuka plastskal kan samla smuts, damm eller skräp över tiden, men i allmänhet håller de sig ganska rena. Men så är det tyvärr inte med silikon. Det här mjuka materialet är känt för att locka damm och skräp, så det kan hända att du ofta måste torka av på utsidan av ditt fodral för att hålla det rent. Att ständigt rengöra telefonen kan vara jobbigt, vilket är det som gör att många människor väljer bort silikonskal.

Plastskal erbjuder mer skydd

Vissa människor köper mobilskal så att de kan välja en rolig design och anpassa hur mobiltelefonen ser ut, men andra är intresserade av ett skal så att de kan hålla sina telefoner säkra. Om du är i den sistnämda gruppen kan plast vara ett bättre val än silikon. Polykarbonat är en av de tuffaste plasttyperna, så det används ofta i robusta skal som är utformade för att ge maximal skyddsnivå. Det finns även skal som kallas hybridskal, som har den hårda plasten på utsidan och en annan typ av mjuk plast på insidan. Om du vill ha det mest hållbara mobilskal på marknaden, leta efter den här typen av hybridskal.

Plastskal har ofta ytterligare funktioner

Vissa skal gör mycket mer än att bara skydda dina telefoner mot fall. Det finns skal som är utformade för att ladda telefonen eller skydda den om den blir våt. Det finns även några skal som har en inbyggd såkalad stand så att du kan ställa telefonen för att titta på film. Om du letar efter någon av dessa extrafunktioner måste du välja plast i motsats till silikon.

Silikon är lättare att greppa

Om telefonen ofta glider genom handen och landar på golvet, bör du överväga att köpa ett skal som gör att du kan få bättre grepp om det. De flesta plastskal är lika slanka och smidiga som själva smarttelefonen, men silikon är inte det. Silikon är mycket lättare att greppa och hålla fast än plast eftersom det har en lite klibbig känsla. Även om silikon inte ger lika mycket skydd när telefonen faktiskt faller, kan ett silikonskal förhindra att du tappar det i första hand!

Plastskal kan du göra personlig

Känner du dig kreativ? Många köper rhinestones, klistermärken och andra utsmyckningar så att de kan designa sin egen unika mobilskal. För att få din personliga tuch, måste du välja ett hårt plastskal. Dessa dekorativa föremål kommer inte att hålla fast vid mjuka material som mjuk plast eller silikon. Men med de rätta verktygen borde du inte ha problem med att omforma ett vanligt hårt plastskal till ett konstverk.

Du har fler alternativ när det gäller plastskal

Både silikon och plastskal kan tillverkas i olika färger och kan ha roliga motiv på baksidan. Emellertid, som tidigare nämnts, håller utsmyckningar sällan fast vid silikon eller mjuk plast. Detta betyder att om du vill ha ett skal som har utsmyckningar, kan dina val vara begränsade till endast hårda plastskal.

Silikon är lättare att ta på och av telefonen

Har du någonsin haft problem med att ta bort ett mobilskal från mobiltelefonen eller sätta på det? Många människor stöter på detta problem när de har hårda plastskal eftersom materialet inte är flexibelt. Men silikon är otroligt mjuk och flexibel, så du kan enkelt ta av den eller lägga den på din telefon enkelt.

Silikon och mjuk plast är billigare

Priserna på mobilskydd varierar beroende på stil, varumärke och återförsäljare, men i allmänhet är skal som är gjorda av mjuk plast eller silikon billigare än de som tillverkas av hårdplast. Prisskillnaden kan variera från några kronor till 199:- kronor beroende på vilken typ av hård plastskal.