Reparations myter för mobiltelefoner

Om du har knäckt din skärm eller tappat telefonen i en vattenpöl kan det första du tänker vara ”Hur ska jag fixa det här?” Det är svårt att leva utan mobiltelefon om du är van vid att ha det dagligen i handflatan, men många orsakar ytterligare skador och dröjer med att lämna in telefonen på lagning eftersom de har hört myter om smartphone reparationer. Gör inte detta misstag! Lär dig sanningen bakom dessa vanliga smarttelefon reparationsmyter.

Okokt ris kan förhindra vattenskador

Du har nog hört att om du av misstag får din mobiltelefon blöt, kan du förhindra vattenskador genom att snabbt släppa telefonen i en skål med okokt ris. Logiken är att ris är absorberande, så om du sätter din telefon i en skål med den, börjar riset att absorbera det vatten som finns på din telefon så att det inte orsakar skador. Men det här är bara en myt. Att sätta din telefon i en skål med okokt ris kan faktiskt leda till mer skada. Klibbigt socker och stärkelsesrester från riset kan påskynda korrosion istället för att rädda den, så undvik att sätta telefonen i ris om du får den våt.

Vad kan du göra om telefonen blir våt? Ta bort telefonens hölje och baksida så fort som möjligt och låt det ligga så att det kan torka. Det här är mycket effektivare än att sätta telefonen i en skål med ris.

Mobilskal är bara för utseende

En av de mest spännande sakerna om att få en ny smartphone är att du får välja ett nytt skal att skydda med. Mobilskydd är tillverkade i olika material och kommer i vilken färg som helst som du kan tänka dig. Det är sant att mobilskal har roliga mönster, men det betyder inte att skyddet är bara för utseendet skul. Det här mobiltillbehöret spelar en viktig roll för att skydda din telefon mot skador så att du inte behöver betala för reparationer. Mobiltelefonväskor kan skydda din telefon mot repor, stötar och till och med från höga fall. Vissa mobilskydd kan även skydda telefonen mot vattenskador.

Låt dig inte luras av den roliga designen på baksidan av din mobilväska. Ja, ett skydd gör telefonen mer attraktiv, men det är också avgörande för att förebygga skador, så att du inte behöver lämna in din telefon för reparationer.