Välj rätt mobilskal

Många är osäkra på vilket mobilskal som passar bäst till just deras mobil. Här nedan har vi försökt att samanställa och förklara vilka typer av skal som finns. Vi berättar lite mer om deras egenskaper för att du ska kunna göra ett bättre val när du handlar mobilskal online.

Det finns tre varianter.
Silikon Skal
TPU Skal
Snap Skal
Back Cover Skal
Combo Skal

Silikonskal:
Silikonskalet är det mjukaste skal som finns. Skalet är lätt att trä på då det är mycket flexibelt. Samtidigt som silikonskalet är följsam och mjuk, skyddar din mobiltelefon bra mot stötar. Silikonet tar upp en del av stöten och skyddar därmed mobilen.

Precis som andra skal, skyddar den mot smuts och repor! Skalet är mycket hållbart och går ej sönder om man tappar mobilen i golvet. Silikonskalen är tåliga skal med lång livslängd. Dessa skal är mer frostade i färgen, än de klara TPU skalen.

TPU Skal:
TPU skalen är kanske de skal många väljer mest av. Deras populäritet beror troligtvis på att de har en mycket fin passform, de sitter helt enkelt mycket fint på mobilen. De är styvare i materialet än silikonskalen och skyddar mobilen väldigt bra. Ett tåligt skal som ej går sönder om man tappar mobilen i golvet. Även dessa skal har lång livslängd och kan träs på mobilen med enkelhet.

TPU skalen finns i flera varianter, allt i från mer transparenta färger till de med fina blomstermotiv. Precis som övriga skal skyddar även flexicase skalen mobilen mot repor och smuts. TPU skalen är alltså hårdare än silikon men mjukare än hårdplast, läs gärna mer om dessa skal här.

Snap Skal:
Snap Guard skalen är ett tvådelat skal. En del är baksidan och den främre delen är som en ram som clickas fast i bakdelen. Detta skal är gjort av hårdplast. Skalet kräver stor varsamhet dels när man vill ta av och på skalet, samt även när man använder det på mobilen. Eftersom det är gjort av hårdplast kan det gå sönder om man tappar mobilen i golvet.

Back Cover:
Back cover skalen finns i lite olika varianter när det gäller materialet. En typ är gjorda av hårdplast medans en annan typ är en kombination av silikon och aluminium. Skalet består dock av endast en del, bakdel! Skalet skyddar alltså mobilens baksida och träs på mobilen bakifrån. Skalet är tåligare än Snap on cover skalen då de ej har några ”clips” och endast består av en del.

Skalet skyddar mobilen bra mot repor och smuts. Dessa skal är även relativt tunna och en favorit bland de som föredrar lite diskretare skal. De sitter mycket fint på mobilen med bra passform.

Kombo Skal:
Kombo skal är precis som namnet antyder, ett kombinationsskal. Det består av två delar. Ett silikonskal som sitter närmast mobilen. Utanpå detta fäster man ett andra skal av hårdplast. Skalen kan ej användas fristående från varandra utan är avsedda för att användas ihop.

Detta skal ger maximalt skydd och är populär bland de som gärna ”lånar ut sin mobil” till lite yngre barn som riskerar att tappa mobilen i golvet! Men även andra finner detta skal fint eftersom det består av två olika färger, silikonskalet har en färg och det hårda plast skalet en annan färg. Skalet är iögonfallande eftersom det ser ovanligt ut! Fast skalet består av två delar är det förvånadsvärt smidigt. Det är lätt att ta av och på mobilen.